Monet ihmiset etsivät rauhaa, onnea ja tasapainoa itsensä ja muun maailman kanssa. Elämän epävarmuus, ihmissuhteiden vaikeus, sairaudet ja taloushuolet tekevät meistä onnettomia ja jopa epätoivoisia. Tuntuu siltä, ettei mihinkään voi luottaa – kaikkein vähiten itseensä.

On vain yksi johon voi luottaa, yksi joka ei muutu: Jumala. Jumala on muuttumaton, mutta myös Pyhä ja etäinen. Ihminen ei voi häntä lähestyä. Siksi Jumala lähetti poikansa Jeesuksen Kristuksen ihmisten keskelle (Joh. 1:14). Jeesus tuli meidän veljeksemme (Luuk. 8:21). Jeesus sanoo, ettei kukaan voi nähdä Isää, ellei ole nähnyt häntä (Joh. 14:6).

Löytääksemme rauhan, onnen ja tasapainon meidän on etsittävä Jeesusta Kristusta, Jumalan poikaa. Hänen kauttaan me saamme otteen jostain sellaisesta, joka kestää yli tuskan, kärsimyksen ja kuoleman.

Mistä Kristus löytyy?

Jeesus itse sanoo Raamatussa, että tulee aika, jolloin väärät profeetat kertovat ”täällä on Kristus” tai ”tuolla” (Matt. 24:23). Mistä Kristuksen voi siis löytää?

Kristuksen voi löytää Raamatusta. Hän ei ole siellä jollain taianomaisella tavalla, vaan Raamattu kertoo siitä, miten Kristus löytyy. Raamatun punainen lanka on siinä, että Jumala luomisesta alkaen on päättänyt pelastaa ihmiskunnan rakkaudellisesti – ei pakolla. Siinä Jeesuksen rooli synnin sovittajana ja ihmiskunnan pelastajana on keskeinen.

Kristuksen etsiminen on hyvä ohje myös Raamatun lukemiseen.

Raamatussa puhutaan paljon etsimisestä, löytämisestä ja kolkuttamisesta.

Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen pyytävä saa ja jokainen etsijä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan.
– Jeesus (Matt. 7:7)

Etsiminen on tärkeää, mutta se ei voi olla elämäntehtävä, vaikka monissa itämaisissa opeissa sitä ihannoidaankin. Kristinuskossa ei voi olla ikuinen etsijä, koska Jumala Jeesuksessa Kristuksessa tulee etsijää vastaan. Jumala tulee niin lähelle, että monet uskovat kokevat Jeesuksen Kristuksen löytäneen heidät, eivätkä he Kristusta.

Pin It on Pinterest

Share This