Pelastus ja pelastuminen on kristinuskon keskeisiä käsitteitä. Ilman pelastusta kristinusko olisi pelkkä moraalioppi, ohjeistus oikeasta ja väärästä. Mitä pelastuksella siis tarkoitetaan? Kuka pelastuu ja mistä?

Raamatussa kerrotaan, kuinka ensimmäiset ihmiset söivät omenaa, vaikka Jumala oli sen varta vasten kieltänyt. Tätä kutsutaan syntiinlankeemukseksi. Jumala oli antanut selkeän määräyksen, eikä ihminen nuodattanut sitä. Ihminen teki siis syntiä.

Riippumatta syntiinlankeemuskertomuksen historiallisuudesta, viesti on selvä. Jos ihminen, Jumalan luoma, tekee vastoin Jumalan tahtoa, hän tarvitsee sovittavan rangaistuksen pelastuakseen. Eikö olekin loogista? Niihän meidän maailmassamme toimitaan. Kun elinkautisvanki on istunut kakkunsa, hänet vapautetaan.

Jumalan maailmassa ihminen ei voi itse sovittaa rötöstään, koska ei pysty olemaan hetkeäkään rötöstelemättä. Tarvitaan sijaiskärsijä, joka kerralla hoitaa koko elinkautisen. Jumala päätti uhrata poikansa Jeesuksen meidän poloisten puolesta.

Pelastus on siis pelastumista synnin, kuoleman ja perkeleen vallasta Jumalan valtakuntaan.

Aatamin ja Eevan perilliset

Joudummeko me kärsimään Aatamin ja Eevan törttöilyistä? Meillä on kyllä ihan oma syntimme, josta ansaitsemme Jumalan vihan. Syntiinlankeemuskertomusta ei siinä mielessä pidä ottaa historiallisena tapahtumana. Hyvän ja pahan tiedon puun hedelmän haukkaaminen muistuttaa meitä siitä, että ihminen on syntinen ja tekee syntiä. Meillä on siis ihan tarpeeksi pahuutta omasta takaa. Me tarvitsemme pelastuksen.

Pelastakseen meidät Jumala uhrasi oman poikansa Jeesuksen Kristuksen meidän syntiemme sovitukseksi. Uskomalla Jeesukseen olemme Jumalan valtakunnassa.

Pin It on Pinterest

Share This