Tuntuuko sinusta, että olet liian kaukana Jumalasta? Tai ajatteletko tehneesi niin paljon syntiä, ettet voi mennä Pyhän Jumalan eteen?

Se on totta, että et voi mennä Jumalan eteen omissa rytkyissäsi tai luottamalla siihen, että olet ollut aika kiltti. Paraskin meistä – niin kuin eräs ystäväni asian ilmaisee – on vain paska jätkä. Jumala puolestaan on pyhyydessä ja korkeudessa. Välimatka on mahdoton.

Korkea ja Ylhäinen, hän, joka pysyy ikuisesti, jonka nimi on Pyhä, sanoo näin: Minä asun korkeudessa ja pyhyydessä.
Jes. 57:15

Sama jae jatkuu kuitenkin lohdullisesti:

Mutta asun myös murtuneiden ja nöyrien luona. Minä virvoitan murtuneiden hengen ja herätän eloon nöyrien sydämen.
Jes. 57:15

Jumala kertoo Vanhassa testamentissa, miten hän aikoo kuroa umpeen itsensä ja ihmisen välille syntyneen kuilun, miten syntinen voi tulla Pyhän Jumalan luokse.

1. Mooseksen kirjan 3. luvun 15:ttä jaetta kutsutaan esievankeliumiksi. Siinä Jumala kertoo, että ihminen tulee murskaamaan käärmeen pään. Jeesus Kristus kärsimyksensä ja ylösnousemuksensa kautta pelastaa ihmiskunnan synnin ja Saatanan vallasta.

Me olemme jokainen niin syvällä tai kaukana Jumalasta, ettemme voi häntä lähestyä. Jumala hoiti asian niin, ettei ero ole ikuinen.

Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.
Joh. 3:16

Roomalaiskirjeen 5. luvussa Paavali kirjoittaa hyvin selkeästi, miten pelastus toimii:

Meistä ei ollut itseämme auttamaan, mutta Kristus kuoli jumalattomien puolesta, kun aika koitti. Tuskin kukaan haluaa kuolla edes nuhteettoman ihmisen puolesta; hyvän ihmisen puolesta joku ehkä on valmis antamaan henkensä. Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä.

Kun hän nyt on vuodattamalla verensä tehnyt meidät vanhurskaiksi, hän vielä paljon varmemmin pelastaa meidät tulevalta vihalta. Jos kerran Jumalan Pojan kuolema sovitti meidät Jumalan kanssa, kun olimme hänen vihollisiaan, paljon varmemmin on Jumalan Pojan elämä pelastava meidät nyt, kun sovinto on tehty.

Room. 5:6-10

Meistä ei ole itseämme pelastamaan. Sitä on turha edes yrittää. Meistä ei tule omalla tekemisellä edes pikkuisen hovikelpoisempia. Jos siltä alkaa tuntua, olemme todella pulassa.

Kun tunnet olevasi liian kaukana tai syvällä tai paatunut tai syntinen, olet juuri oikealla tilalla huutamaan Jeesusta avuksesi. Hän pelastaa sinut!

Pin It on Pinterest

Share This