”Onko luomiskertomus historiallinen fakta?” on yhtä hyvä ja oikeutettu kysymys kuin kysymys: ”olemmeko me olemassa?” Vastaus on yksiselitteisen myönteinen, koska kaikella, mikä on, on oltava alkunsa. Kaiken takana vaikuttaa alkuperäinen syy, syy, joka selittää sen, miksi mitään on ylipäätään olemassa.

Kaikella on syynsä, alkusyynsä

Mikään ei tule olemassaoloonsa ilman tekijää, joka saa sen ilmestymään. Luominen on totta, vaikka uskoisi sen Mister Evoluution teoksi. Kyse on oikeastaan siitä, mikä tai kuka on luomisen takana. Evoluution väittämä on hyvin pelkistetysti seuraava: Ei mistään ilmestyi ei mihinkään ei mikään joka räjähti ilman syytä ei minnekään ja maailmankaikkeus oli saanut alkunsa. Alkuräjähdysteoria vaatii huomattavasti paljon enemmän uskoa kuin usko Jumalaan, joka loi kaiken sanallaan.

Raamattu on profeetallinen kirja

Raamatun alkuluvut, jotka sisältävät mm. luomiskertomuksen ovat ns. taakse suuntautuvaa profetiaa. Se on siis ilmoitusta, joka perustuu ilmestykseen, jonka Jumala itse antoi sen ylös kirjanneelle ihmiselle. 1. Mooseksen kirjan alkuluvut ovat samankaltaisia kuin Raamatun viimeinen kirja. Raamattu avautuu ilmestyskirjalla ja päättyy sellaisella. Raamatun sulkeva ilmestyskirja kuvaa profetallisesti sitä, mikä on tapahtuva lopun aikana, eli kyseisen ilmestyksen jälkeen. 1. Mooses taas kuvaa sitä, mikä oli meitä ennen.

On huomattava, että luomiskertomuksen yhteydessä on myös kertomus syntiinlankeamuksesta, jos kyseinen osa Raamattua on pelkkää tarua, niin silloin on myös syntiinlankeemus. Jos taas syntiin lankeemus on pelkkää tarua, niin silloin ei tietenkään voi olla olemassa synnin syyllisyyttä, eikä tarvetta sovitukselle. Jos taas ei ole tarvetta sovitukselle, niin silloin Jeesuksen ristinkuolema muuttuu joko pelkäksi tarinaksi tai mielettömäksi välisoitoksi ihmiskunnan historiassa, jolla ei ollut mitään vaikutusta yhtään mihinkään. Ei siis ole ihme, että sielunvihollinen pyrkii ajamaan voimakkaasti ateistista agendaa ja kieltämään luomisen, koska luomisen kieltäminen merkitsee viimekädessä koko kristillisen pelastususkon vesittämistä.

Luomiskertomus on silminnäkijätodistus

Luomiskertomus on ainoa silminnäkijätodistus siitä, mitä alussa tapahtui. Meillä on kaikki syyt luottaa siihen, vaikka teististä evoluutiota edistävät uskovat ajattelevatkin toisin. Luomiskertomus on se kuva, jonka Jumala on itse halunnut välittää meille siitä, miten kaikki sai alkunsa. Se on siksi samalla myös tieteellisesti kestävä kertomus kaiken alusta.

Luomiskertomus vahvistaa suhteellisuusteorian

Ja Jumala sanoi: ”Tulkoon valkeus”. Ja valkeus tuli. Ja Jumala näki, että valkeus oli hyvä; ja Jumala erotti valkeuden pimeydestä. Ja Jumala kutsui valkeuden päiväksi, ja pimeyden hän kutsui yöksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, ensimmäinen päivä. (1. Moos 1:3-5.)

Einsteinin peruslausekkeen mukaan e= mc2, josta voidaan johtaa muoto m= c2/e. Kyseinen lauseke osoittaa, ettei materiaa voi olla olemassa ennen valoa. Raamatun kuvaus siitä, miten Jumala loi ensin valon ja vasta sen jälkeen auringon, joka on ainetta, on siis Einsteinin lausekkeen mukainen tieteellisesti kestävä väittämä. Elämän ja tietoisuuden synty on ilmiö, jonka näkökulmasta evoluutioteorian vaatimat vuosimiljardit luovat paljon enemmän ongelmia, kuin poistavat.

Elävällä olennolla ei ole missään elämän muodossa aikaa odottaa elämän edellytysten kehittymistä huippuunsa, koska elämä päättyisi odotusaikana ennen kuin se pääsisi edes kunnolla alkamaan. Voidaksemme nauttia elämän kannalta tarpeellista ravintoa tai vaikkapa happea, on meillä oltava täysin kehittyneet järjestelmät niitä varten, jos joku tekijä puuttuu, vaikkapa keuhkojen kyky vaihtaa hiilidioksiidi happeen, niin seuraa välitön kuolema, tai oikeammin elämä jää käynnistymättä. Elämän monimutkaisuus edellyttää valmiiden järjestelmien ilmestymistä yhdessä hetkessä. Ihminen selviää ilman munuaisia muutaman päivän. Meillä ei olisi ollut aikaa odottaa niiden muodostumista miljoonaa vuotta, se on yksinkertaisesti tieteissatua, jonka voi käydä koska tahansa kumoamassa missä tahansa sairaalassa dialyysiosastolla.

Pin It on Pinterest

Share This