Kristinusko on miljoonien, jopa miljardien nykyisten, menneiden ja tulevien ihmisten valo. Se on tuonut uskoville toivoa ja lohdutusta niin tähän aikaan,kuin ajan rajan tuolle puolelle.  Nykyään kristinusko on lukuisten hyökkäysten ja haasteiden edessä ja keskipisteessä. Maailma, joka ei usko haastaa uskovia todistamaan toivonsa perustasta.

Kulttuuri, jonka keskellä elämme on kristillisen uskon kyllästämää, niin pitkälle, että jopa populaarimusiikissa, kuten kaikessa muussakin taiteessa käsitellään leimallisesti kristillisiä teemoja. Näin siitäkin huolimatta, että asioita esillä pitävät tahot saattavat olla itse julkisesti ateisteja tai agnostikkoja, jotka kieltävät tai vähintäänkin kyseenalaistavat Jumalan olemassaolon.

Sivuston tarkoitus

Kristinusko.fi on sivusto, jonka tarkoituksena on tarjota virikkeitä uskon ja elämäkatsomuksen rakentamiseen. Sivusto tarjoaa  sisältöä sekä perustietoa etsiville että vaikeiden kysymysten kanssa painiville. Maailmankuva tai usko tarvitsee syntyäkseen ajatuksellisia ärsykkeitä. Käsittelemme sivustolla eri kategorioissa, mm. peruskysymyksiä teemalla 101 kysymystä Kristinuskosta, joita et ole koskaan kehdannut kysyä.

Toinen tarkoituksemme on tarjota materiaalia vaikeiden, kristillistä kirkkoa haastavien jopa repivien kysymysten käsittelyyn.

Sivuston tarina

Kristinusko.fi sivuston tarina sai alkunsa vuonna 2012 kun pohdimme pienessä piirissä, löytyykö netistä sivustoa, joka tarjoaisi selkeässä paketissa perustietoa kristinuskosta. Etsimme silmät rasituksesta lasittuneina kristillisten sivustojen joukosta sivustoa, joka vastaisi hakemaamme. Totesimme, että sivustoja on tuhansia, mutta ne keskittyivät järjestään jonkin toimijan, kirkkokunna tai herätysliikkeen toiminnan esittelyyn. Itse uskosta löytyi useimmiten vain mihin uskomme -listaus, jossa oli listattu noin 10 keskeistä asiaa, kuten usko kolminaisuuteen. Huomasimme myös yllätykseksemme, että verkko-osoite www.kristinusko.fi oli vapaana. Hetken pohdittuamme asiaa päätimme varata kyseisen domainin. Tärkein syy oli se, että halusimme varmistaa, ettei osoite joudu jonkin ulkokristillisen ryhmän tai suorastaan kristinuskoon vihamielisesti suhtautuvan tahon omistukseen. Olimme tilanteessa, jossa omistimme osoitteen kristinusko.fi samaan aikaan kun olimme pettyneet etsinnöissämme. Kuten saatatte arvatakin, lopulta jostain tuli ajatus, että koska emme löydä ajatustamme vastaavaa sivustoa, teemme sellaisen itse. Hanke alkoikin melkoisen innon ja haparoinnin merkeissä.  Julkaisimme ensimmäisen artikkelimme toukokuussa 2012 artikkelin aihe oli mahdollisimman helppo, eli: ”Kuka Jumala on?

Olemme julkaisseet  sivustolla siitä lähtien artikkeleita ja videoita. Artikkelit painottuvat enemmän Kristinuskon yleisesittelyyn videoiden pyrkiessä haastamaan jo uskossa olevien ajattelua.

Olemme olleet alusta lähteien valmiita luopumaan kristinusko.fi verkko-osoittesta, jos joku suurempi ja paremmat resurssit omaava taho haluaisi ostaa domainin meiltä. Vielä ei ole ollut kiinostuneita jonossa.

Kustantaja

Kristinusko.fi-sivustoa kustantaa Nehemia media.


 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This